Остеопатия

ОСТЕОПАТИЯТА ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕТО

Остеопатията е високоефективен и безопасен метод, въздействащ на структурните компоненти на опорно-двигагателната система и вътрешни органи. Тази методика може да се използва за лечебни цели, а също и за оздравяването на организма и профилактика на патологични състояния. 
Към приумуществата на остеопатията може да се отнесе нейната относителна безболезненост при въздействие, както и възможноста да се прилага на пациенти на различни възрасти, като се започне от новородени до хора на преклонна възраст.
Веднага след прървия сеанс по остеопатия се чувства подобрение в пациента, като остеопата коригира всички нарушения в тялото. Коригират се всички анатомически съотношения, сваля се напрежението и спазмите в миофасциалните /мускулни и сухожилия/ структури, подобрява се кравоснабдяването и лимфоотока, а също се оптимизира инервацията. 
Всичко това оказва влияние на оздравителния ефект, способства отстраняването на болката, дискомфорта и активира процеса на саморегулация в организма на пациента. 
Остеопатията се явява един от достойните алтернативни методи безмедимекаментозно лечение, което я прави достъпна за всеки дори за хората, алергични към лекарства.

КРАНИОСАКРАЛНА ТЕРАПИЯ

Важно направление от остеопатията, основано на възстановяването на естествената падвижност на крестеца, структурата на черепа и вътрешно-мозачната обвивка, и отстраняване на нарушение в кръвообращението на главния мозък, а също и обезпечаване на безприпятственото двежение на мозачно-гръбначната течност /ликвор/.
Краниоскакралната терапия основно работи с нервната система на човека. Чрез леки палпации от остеопата тялото на пациента влиза в своя баланс, ритъм и възвръща неговата жизненост. Чрез краниосакралната терапия се лукува главоболие, мигрени, нарушения на нервната система, гръбначния стълб, болки във врата и кръста.

ВИСЦЕРИАЛНА ОСТЕОПАТИЯ

Въздействие и направление на работата върху вътрешните органи на човека. 
Това направление на остеопатията се занимава с диагностиката, корекциите на физиологическите и болезнени състояния, а също на профилактиката на заболяванията и усложненията, възникващи след операции, травми, раждане, физическо натоварване и т.н.
Почти всички вътрешни органи имат някаква степен на подвижност. Но при някои заболявания тази подвижност може да се променя: намалява или се увеличава, а всичко това се отразява негативно на кръвоносните и лимфни съдове, нервните влакна, нарушение при обмен на веществата в тези органи и тъкани, което причинява възникването на различни патологии.

СТРУКТУРНА ОСТЕОПАТИЯ

За диагностика и корекция на дисфункцията на костно-мускулната система. 
Това се отнася и за патология, която ограничава подвижността на пациента, радикулит, остеоходроза, болки в мускилите и ставите, грижа за гръбначния стълб, сколиоза, изкривяване на гръбначния стълб. Също така и при лечение на заболявания на ставите: артрит, артиози, дефекти на стъпалата и плоскостъпие. 
Много ефективен метод за профилактика на заболявания и травми на опорно-двигателния апарат, за възстановяване на организма след тежки спортни тренировки, тежки физически натоварвания, стрес и други физиологични състояния на организма /в това число и периода на бремеността/.

ОСТЕОПАТИЯ И БРМЕНОСТ

В течение на девет месеца на бремеността тялото претърпява сериозни изменения. За да му помогнеш в това време да се отпусне и да не се допускат сериозни негативни последствия за здравето, а също и да се избави от някои непрости състояния много бъдещи майки и затова идват с тази цел при остеопата. 
Повишаване на телесното тегло, което се увеличава с растежа на бебето, а също и увеличението на циркулиращата в организма кръв, матка и окоплодни води до нарушение равновесието на тялото при това страда на първо място гръбначния стълб. Разстройство с храносмилателната система, безсъние, гадене, повръщане, разширени вени, трудно дишане, болки в кръста, възпаление на седалищния нерв и още други заболявания се наблюдават при бременните жени. Остеопатът въстановява равновесието в тялото с помощта на специални манипулации с ръцете, за да помогне на жената да се справи с неприятни симтом, съпровождащи бремеността в различни стадии.
Преди раждането остеопата подготвя таза, за да обезпечи добра подвижност на ставите за спокойното преминаване на бебето по родовия път. 
Ние ви предлагаме обучение в Източно-европейската школа по остеопатия. Обучението е за всички лекари от различни профили, масажисти, рехабилитатори, инструктури по йога, треньори, спортисти, а разбира се и за всички хора, интересуващи се и небезразлични към своето лично здраве. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram